20 Mayıs 2007 Pazar

Yanlış Nerede ?

Ülke olarak sanırız bazı şeyleri yanlış yapıyoruz .

Dış güçlere kızıyoruz .
Sıcak Para ‘ya kızıyoruz .
Gelir düşüklüğüne ,adaletsizliğine kızıyoruz .
Trafik ‘te kurallara uymayanlara kızıyoruz .
İyi yönetilememize kızıyoruz ,
Patronlara kızıyoruz ,
Çalışanlara kızıyoruz ,
Futbol takımlarına kızıyoruz ,
Saygısız insanlara kızıyoruz ,
Eğitim sistemimize kızıyoruz.

Kızdığımız şeylere sayfalar yetmez. ,

Bireysel olarak baktığımızda ise hepimiz haklıyız .Hata hep karşıda bize kalsa neredeyse dünyayı değiştirecez .

Şapkamızı önümüze koyup nerdeyiz diye düşündüğümüzde ,Adı gelişmekte olan bir ülkeyiz ve yaşadıklarımız bu tip ülkelerde normal karşılanması gereken şeyler ,bu ve benzer konularda farklı olsak gelişmiş oluruz

Burada bir çelişki var gibi görünüyor

Bir çok şeye kızmak yerine biz özendiğimiz yerde nasıl oluruz diye düşünsek ? Özendiğimiz yer diyoruz çünkü gelişmişlik hedeflediğimiz bir şey değil henüz . Hedeflediğimiz yer olsa hedefe planlar doğrultusunda gitmek gerekir. Böyle bir şey göremiyoruz.

Çok çalıştığımızı düşünüyoruz .Belki doğru ,ama koşu bandında koşmaya çalışıyoruz.
Gelişmiş ülkeler saat olarak bizden az çalışıyor ,daha başarılı

Doğru yönde ,bir hedef doğrultusunda çalışamıyoruz .Bu sanki bir atletin yolunu şaşırması gibi bir şey ,koşuyor ama finish ‘e değil başka yöne ,hızlıda koşsa kazanma şansı yok .

Bizde insanların zekasını kullanması istenmiyor ,bu durumda az sayıda ,bazılarıda yeterince beceremeyen insanların kullanmasına izin veriliyor.Buda başarısızlıkta bir etken ,En azından kurumsallar dışı iş hayatında bu böyle ,Gelişmişler ise ekip çalışması diyor .Ki doğru yönü bulmuş kurumsal yoldaki firmalarımızın nisbi başarılarının nereden kaynaklandığı açıkça belli olsa bile kurumsal dışı olanlar bir türlü uyanamıyor.

Bir dönem fırsat ele geçmiş , 2.Dünya savaşı sonrası biz Japonya ‘dan , Almanya ‘dan dahamı gerideydik ?,Uzakdoğu ‘da ,Avrupa ‘da bir çok ülke bizden daha fazlamı gelişmişti Hayır , Demek ki onlar doğru yöne giderken biz ters yöne gitmişiz .Burada götürülmüşüzde diyebilirdik ama ,değil uygarlık yolunda bir toplum olarak hatayı bireysel olarak hepimizde aramak gerek

Tarih bize ,milletlerin çalışkanlık ve zekasının ancak zekasını kullanabilen ,gerçekten ülkesi için çalışan liderlerle anlam ifade ettiğini gösterdi .

Aksi taktirde Liderler başarılı , Milletlere kalan koşu bandı..
.
Doğru yönde Zeka kullanımı ,Planlama ,Hedef ,Motivasyon ,Ekip çalışması gibi konularda kendimizi geliştirirsek ,çevremizide ikna edersek eminiz bu yüzyılda gelişmişliği yakalamak zor görünsede başarabiliriz .

Kurtuluş Savaşında imkansızı başaran bu millet neden yeniden farklı bir savaşı kazanmasın ?

Yeter ki Uyanalım ve Gerçekten İsteyelim

Hiç yorum yok: