3 Mayıs 2007 Perşembe

Son Dakika !!! Bu hata istensede yapılamaz

Şimdi aldığımız bir habere göre diye başlarlar ya ,bu bilgide yeni geldi

Firma ,geçmişte bir bankadan 3,000 YTL ‘lik teminat mektubu almış , Mektubun teminatı para blokesi , bir süre sonra büyük bir gruba satılmış .

Bankadan şöyle bir telefon geliyor ,

Bizimle firmanızın aktif bir çalışması yok ,teminat mektubunu başka bir bankadan alıp iade edebilirmisiniz ? Tam bir komedi .

Bu olayı duyduğumda kulaklarıma inanamadım .İçinde bulundukları piyasa tam rekabet piyasası , müşteri aslanın ağzında ,böyle bir konuşmayı bir bankacının ,birde pazarlamacının yapması için başına taş falan düşmesi gerek .

Firma güçlü ,seninle doğru dürüst çalışmıyor , bankalara randevu bile vermiyor ,o ufacık mektup sayesinde firmayı sıkıştırsan bir gün çalışma şansın yüksek .Diğer taraftan en önemlisi senin hedeflerin ,onun da büyük potansiyeli var.Üstelik riskde taşımıyorsun ,mektup nakit karşılığı ,Git bir bak bu firma kimmiş neymiş ,yorulmak istemiyorsan telefonda tanımak için bazı sorular sor.

Bu yaklaşım karşısında firma mektubu hemen iade etmiş ,Banka ise bir müşteriyi kaybetti.

Bankadaki arkadaşım beni çok yanılttı. Patronlar birazda haklı galiba ? Çalışanlarına güvenememekte ,bu tür beceriksizliklerinde payı olabilirmi ?

Hiç yorum yok: