11 Şubat 2010 Perşembe

Küreselleşme İyi mi Kötü mü ?

Yahoo 'nun Sor , Cevapla ,Keşfet sayfasında ;

Küreselleşmenin İyi veya Kötü bir şey mi olduğu sorulmuş ,

Verilen bazı cevaplar şöyle ;

Now or newer şöyle demiş ;

Küreselleşme problemler getirmedi mi ? Örneğin kuzey güney farklılaşması .Artık zenginler daha zengin fakirlerse daha fakir.

S. Fein (En iyi cevap seçilmiş)

Bana göre biz dünyanın geri kalanıyla ilgilenmiyoruz. Küreselleşme basitçe bir mahallede ne ürün varsa hepsini alıp dev bir süpermarkete koymaktır.Bu durum zengini zenginleştirirken fakiri fakirleştirmektedir.

Örneğin Hindistan da ki insanlar benim bilgisayarıma gerektiğinde teknik destek vermekte ,Çin çocuklarımız için oyuncak üretmektedir.Bunların hepsi ucuz olduğundan bizler yarar görmekte ,zarar görmemekteyiz.

Ayrıca diğer kültürleride kayba uğratarak farklı kültürlere de kötülük yapıyoruz.

Bu işin sonunda yediğimizi , yaptığımızı , gördüğümüzü , duyduğumuzu kontrol eden yöneticilerin peşinden giden bir koyun sürüsüne dönüşeceğiz.

Desh Brakt ;

Küreselleşme güzel bir şey .Bu sayede Hindistan çayını ,brezilya portakalını, amerikan kahvesini tek bir mağazadan alabilirsiniz.

2 yorum:

çağatay dedi ki...

olaya siyah-beyaz olarak bakmamak gerek.Mutlaka pozitif yönleri de negatif yönleri de mevcut.bu konuda takım tutar gibi fikir beyan edersek kendi görüşümüz doğrultusunda sadece eksi veya artı yönlerini ön plana çıkararak tezimizi savunmaya çalışırız fakat bu durum pek tutarlı olmaz.İnsanların kendi önceliklerine göre küreselleşmenin fayda ve zararları vardır ve dolayısı ile her insan için konumuna göre fayda ve zarar olayı değişir.Örneğin afrikadaki için küreselleşme sömürü demek ise batıdaki için tüm kaynaklara ulaşabilme anlamı ifade edebilir.

Eğitişim Kariyer Enstitüsü dedi ki...

Yorumlar basitçe bir açıklamaya sahip.