22 Şubat 2010 Pazartesi

Beceriksiz Yöneticilerle Nasıl Çalışabilirsiniz ?

Şirketlerde yöneticilerin yönetim konusunda katkılarının bulunmaması veya çalışanlardan geri bildirim almamaları onları beceriksiz bir hale getirir .Çalışanlarına yetki verdiklerini de düşünebilirler .

Yöneticilerin çalışanlarına çok fazla talimatlar vermesi onları güvensizliğe ve işleriyle ilgili belirsizliğe itebilir .

İşlerinin başından aşması nedeniyle kendilerini geliştiremeyen yöneticiler de çalışanlarına destek vermekte zorlanır . Oysa böyle durumlarda işlerin çalışanlarla paylaşılmasına daha fazla ihtiyaç duyulur .

Tüm yöneticiler böyle düşünmez .

Kötü yöneticilere nasıl yaklaşılması gerektiğine bir göz atalım ;

Onunla konuşun . Ne tür bilgi , destekler beklediğinizi anlatın . Nazik ve ihtiyaçlarınıza konsantre olun . Onun beceriksizliğini anlatmanızın size bir katkısı olmaz .

Hedeflerine ulaşabilmesi için nasıl yardımcı olabileceğinizi sorun . Emin olun sizi dikkatlice dinler ve destek verir .

Tecrübenizi arttırmak için daha yetenekli yöneticilerle konuşun .

Çabalarınız işe yaramadıysa daha üst yöneticilerden yardım isteyebilirsiniz veya önce insan kaynaklarına konuyu anlatıp tavsiyeler alabilirsiniz . Bunun öncesinde yöneticinizin sizden vazgeçemeyeceği konusunda emin olun .

Üst yöneticiler veya insan kaynaklarından , kötü yöneticinizin alışkanlıklarının değişeceği konusunda sözleri duyamazsınız . Fakat bazen yöneticilerde düşündüğünüz değişiklikleri hissedersiniz .

Tüm çabanıza rağmen sorunların çözülmediğini düşünüyorsanız başka bölüme geçmeyi talep edebilirsiniz .

Başka bölüme geçmek mümkün değilse yeni iş aramakta alternatifler arasında olabilir .

kaynak:about

Hiç yorum yok: