24 Ağustos 2008 Pazar

Dünyanın En Hızlı Büyüyen Firması Kimdir ?

Rakiplerine göre çok küçük yerel bir firma yedi yılda uluslar arası bir oyuncu olabilir mi ?

Hayır , tahmin ettiğiniz gibi değil.

O İzlanda ‘ dan bir ilaç firması , adı Actavis

1999 yılında ülkesinde 100 çalışanı ile faaliyet gösteren şirket şu an 11.000 çalışanı ile 40 ülkede dünya liderliğine oynuyor.

Başarıyı yöneten CEO 'su ise 39 yaşında.

Bu dönem içinde 26 adet firma satın alınmış ve birbirlerine kapsamlı bir şekilde entegre edilmiş.

İnanılması güç başarılarındaki kritik noktalar ;

Tedarik zincirlerini ,pazarlarını ,Ar – Ge ‘lerini ,en önemlisi ise yönetim tarzlarıyla birlikte kendilerini eş zamanlı olarak değiştirmeleri.

Bu değişimde alınan kararların % 80 ‘inde grup çalışması yönteminden yararlanarak sonuca ulaşılmış , ayrıca bir çok üniversite ile işbirliğine gidilerek zaman sınırlamalı grup tartışmalarından yararlanılmış.

Ve karşınızda yedi yılda oluşan bir dünya devi

kaynak:reuter

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu olay klasik sektörlerde pek mümkün görünmüyor ancak teknolojiye dayalı sektörlerde her zaman böyle bir ihtimal mevcut.Eğer sektör klasik ise istediği kadar yönetim mucizeleri yaratılsın bu kadar zamanda böyle bir başarı zor.İlaç sektöründe yeni bir buluş bu süreci çok kısa bir zamana da çekebilir.Burada şirket yönetimi yeter şart değil gerek şart pozisyonunda.

Dr.Firma dedi ki...

Örnekteki lider pozisyonundaki CEO ,firmalarda çoğu zaman yapılan en önemli hata gibi tek adam pozisyonunun dışında ''antrenör - oyuncu gibi ekibin bir parçası.

Kararlar grup çalışmalarıyla alınıyor.

Dünyadaki yenilikçi firmalarda eğilim artık bu şekilde.