29 Haziran 2008 Pazar

Microsoft 'un Altın Kuralları

Bill , 1 Temmuzda şirketten ayrılıyor.

Geriye bıraktığı kuralları ise şöyle ;

Yazılımı bir hayal dünyası aracı gibi düşün

Otuziki yıl önce firmayı kurduğumuzda yazılımın önemli olacağını düşünmüştük.Geçen on yıllara bakınca yazılımın yarattığı değer ve popüler yazılım platformları hiç olmadığı kadar daha büyük

Gates okuldayken yazılımları incelediğinde hayal dünyası olarak adlandırıyor ,bir şeyler olacağına inanıyordu.Bu ise devrim ‘in başlangıcıydı.

Mühendislerin işlerini yönetmesine izin verin.

Microsoft ‘da çalışan 90.000 kişiden 30.000 ‘i mühendis.Başlıca her kararda gruplar halinde toplanıp tartışıyorlar.Onlar yalnızca maaşlarını alan iş insanları değil.

Bilgisayar delilerinin bir çok da oyuncağı var.8 milyar dolarlık Ar – Ge ile dünyada en büyükler.

Gates ‘e göre belli bir pozisyondaki her yönetici en az beş mühendisle yakın arkadaş olmalı.

Paranoyaları kurumsallaştırmak

Birkaç yıl önce çalışanlar Linux ve açık yazılımların Microsoft ‘ u yok edebileceği endişesine kapılmıştı . Bu günse Açık yazılımlar Microsoft ‘un yanı sıra kullanılıyor. Sonuçta o Linux karşısında pazar payını arttırdı.

Yazılım şefi Ray ,

Belki bu bir paranoya ama etrafımızda her zaman bizi aşağıya çekmeye çalışan rakipler oluyor. Paranoya ise bizim çabuk toparlanmamızı sağlıyor.

diyor.

Uzun dönemli Yatırım

Şu an başarılı bir ürünümüz Share Point .Bu ürün şirketlerin işbirliğiyle dahili ve genel web sitesi yapmalarına imkan veriyor. Bu yıl 1 milyar dolar kazandıracak.Fakat 10 yıl içinde de geliştirilecek.

Firmadan Robbie ,

‘’Biz bir döneme yatırım yapıyoruz .Çünkü dönemin diğer zamanı geldiğinde fırsatlar ortaya çıkacak .Bu firmanın kendini düşünebilmesinin bir yolu ‘’ diyor.

kaynak:money cnn

Hiç yorum yok: