9 Haziran 2008 Pazartesi

Dünya Sokaklarından Görüşler

Dünya bankası internet sitesinde yer alan görüşlerden bazıları şöyle ;


Abdurashid Solijonov

Gelişmiş ülke hükümetleri politik ve ekonomik çıkarlarını gerçekleştirebilmek için gelişmekte olan ülkelerdeki yolsuzlukları desteklerler.Gelişmiş ülkeler global arenadaki gerçek güçtür.Güçlü aktörler sistemleri kontrol etmek isterler. Bu yüzden en önemli çıkmaz da burada ortaya çıkar.

Akiode Olusegun

Toplumlarda görülen yolsuzluklar bence şöyle ortadan kaldırılabilir veya azaltılabilir

Bu konu çocukluktan başlayan aile hayatı ile ilgilidir.Yozlaşmış çocuklar dünün bebekleri ,bu günün yetişkinleridir belki de toplumların liderleridir.O zaman kirli kumaşlardan temiz elbiseler yapmaya ihtiyaç vardır.


Jens Luneburg

1986 yılından beri dünyada kamu işleri konusunda mühendislik yapıyorum.Yolsuzluklar ortadan kaldırılabilir mi ? Kesinlikle evet. Bunun için şeffaflığın ve sorumluluğun arttırılması gerekir.

Edgar

Yolsuzluklardaki en büyük teşvik , toplumlar için karar alan kurumların keyfi davranışlarıdır. Bu konuda geçmişteki kanıtlar uçup gitmiştir.Teknolojinin gelişmesi bu konuda da olumlu etkiler yapabilir.


kaynak:discuss.worldbank

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu dört tespit de yolsuzlukla mücadelede yol haritası olacak kadar değerli tespitler.Bizim Meclisin Yolsuzluk ile mücadele komisyonunun bizzat yolsuzluğun örtülmesi komisyonu haline geldiğini düşünürsek işimiz zor.

Dr.Firma dedi ki...

Ülkeler yolsuzluk problemlerini çözdüklerinde gelişmemeleri imkansızdır.

O yüzden ülkeyi yönetenlerin performanslarında en önemli başarı kriteri bu konu olmalıdır.