28 Ocak 2008 Pazartesi

KOBİ 'ler İçin İhracat Alternatifleri

İnternetten dünya çapında ürün satışı ?

Günümüzde böyle bir başlangıç yapmak inanılmaz derecede kolaylaşmıştır. En önemli ihtiyaç ise ticari bir web sitesi ve istektir.

Ürününüzü satmak için bir yol bulmadıkça ,çabanız boşa harcanan zamandan ibarettir.

Eğer sınırlı kaynaklara sahip küçük bir işletmeyseniz ,internet sizin için en önemli satış aracı olabilir.

İnternet yerel müşterilere ürün satmak için değerli bir araç olduğunu kanıtlamıştır.Kapasitesi bilgiyi yönetmek ve tamamiyle farklı kontaklar kurarak kullanılır ,böylece küçük işletmelere büyüklerle rekabet şansı tanır.

Yurtdışı satışa gelirsek onun gücü artmaktadır.Online araçları kullanarak ihracata yeni başlayanlar bile minimum çabayla satışlarını destekleyebilir.

Online yurt dışı satış konusundaki başlıca araç , kaliteli bir web sitesi ve elektronik haberleşme yeteneğidir.

Şirketinize Güven İnşa Edin

Kaliteli bir web sitesi firmanız ve ürünlerinize güven yaratma konusunda bir başlangıç sağlar ,

Yerli müşterilerden farklı olarak yabancılar geleneksel yollarla güven yaratılmasını zor bulurlar.Web siteniz yabancılara firmanızın kaliteli ürünleri teslim etme yeteneğine sahip olduğuna ikna edebilmelidir.

Ürünleriniz Hakkında Bilgi Verin

Web siteniz yabancıların ürünlerinizle ilgili bilgi sahibi olabilecekleri tek adres olabilir.Verimli olabilmek için sattığınız ürünlerle ilgili daha detaylı bilgilendirme gerekir.

Diğer bir alternatif yabancılar için ayrı bir site dizaynıdır.Ana sitedeki bir link aracılığıyla bulunması daha kolay olabilir.

Potansiyel Müşterileri Araştırın

İnternet müşteriler için firmanız ve ürünleriniz hakkında bilgi sahibi olabilmenin önemli bir yoludur.Diğer taraftan firmanızı için ihraç etmek istediğiniz ürünlerle ilgili potansiyel müşterileri araştırmanızı sağlar.

Sizinkine benzer ürünleri satan outletleri araştırmakla başlayın ,Perakendeciler her zaman yeni tedarikçiler araştırlar.Belkide sizin ürününüz onların istediklerine mükemmle bir şekilde uyabilir.Diğer taraftan distribütörlüğüde içerebilecek şekilde diğer yabancı satışçılar mağazalarında size yer verebilirler.

Anlama ve Cevap Araştırmaları

İnternet satışının en büyük avantajı beklide yabancı müşterilerle direkt konuşma şansını vermesidir.Müşteriler ürünlerinizi araştırabilir ve uluslar arası telefon görüşmeleri yapmadan hızlı cevap alabilir.

İnternet siteniz ve ürün paketinizdeki E-mail adresinizle müşterilerinize görüşlerini açıklama şansı verebilirsiniz.Bu arada 24 saat içinde soruları cevaplayamazsanız satış çabanıza zarar verebilirsiniz.

kaynak:gaebler

Hiç yorum yok: