16 Ocak 2008 Çarşamba

İş Hayatında Bilgiyi Başarıya Ulaşmak İçin Kullanmak

Teknoloji tek başına nadiren ekonomik değerlerin kapısını açan bir anahtardır.

Şirketler büyük başarıları teknolji ile iş yapmanın yeni yollarını yaratarak yakalarlar.


Bu araştırmada iş dünyasında trendleri şekillendirmeye imkan veren teknolojileri tanımlamaya çalışacağız.

Bu trendler iş hayatında şu alanlarda oluşur.

Yönetimsel İlişkiler

Finansal Yönetim

Varlıklar

Bilgiyi Kaldıraç Etkisiyle Kullanma

Yaratımı Paylaştırma


İnternet ve bağlantılı teknolojiler şirketlere keşifçilerin yeteneklerinden yararlanma konusunda kurumsal sınırların ötesinde yeni yollar yaratırlar .

Günümüzde ileri teknoloji ,tüketim ürünleri ,otomotiv sektörü hepsi bir aradadır.Şirketler müşteriyle iç içedir .Tedarikçiler , bağımsız müteahhitler , küçük uzman şirketler hepsi yeni ürün yaratılmasının içinde yer alır. Kurum dışındakiler ürün şekillenmesine destek verirler yalnız şirketler tipik olarak yenilik gelişimini kontrol ederler.

Günümüzde teknoloji yazılımlarla dışardan işbirliği yapılan iş ortaklarını kontrol şansı vermektedir.Yenilik çalışmalarını bölüştürerek şirketler maliyetlerini düşürmekte ve yeni ürünleri pazara daha hızlı sunabilmektedir.

Örneğin Çinin önde gelen motosiklet üreticisi Loncin ,tederikçilerinin motor parçalarını farklı bir şekilde birleştirmelerine izin vermiştir. Emin olun ki her şey yerli yerine oturmuş ve maliyetlerde düşürülmüştür.

Yeniliklerde Müşterilerden Yararlanma

Tüketiciler şirketlerin işbirlikçisidir.Bir şirket başka bir şirketle yenilikler konusunda işbirliği içinde olabilir,diğer taraftan ise müşteri tarafındaki trendler çok farklıda olabilir.Bu farklılık onlarla işbirliğini gerektirir.

Şirketler dizayn ,test ,pazarlama aşamalarında müşterileriyle bir arada olmalı ,onlarla ilişkisini satış sonrası da devam ettirebilmek için ihtiyaç ve alışkanlıkları gözlemlemelidir.

Yenilikler konusunda müşterileri sabırla dinlemeli ayrıca elde edilen bilgilerden azınlığın sesini seçip ayırabilmelidir.

Böylece hızlı bir şekilde geniş toplum kesimlerinin ihtiyaçlarına ulaşılıp , başarısız olmamak için azınlığın sesinden uzaklaşılabilir.


kaynak:news

Hiç yorum yok: