15 Şubat 2008 Cuma

Kötü Patron Olmayı Nasıl Başarabilirsiniz ?

Patronların çalışanların önüne koydukları engeller nelerdir ?

İşlemeyen bir organizasyon yaratmayı nasıl başarırlar ?


Bu konuda yönetim koçu P.Lemberg şöyle der ;

Bir çok yönetim ve liderlik konuşmasında çalışanlara en iyiyi yapması için destekten bahsedilmekte , fakat en tepedeki yöneticilerin neden sürekli olarak bunun tersini yaptıkları düşünülmemekte.

Lemberg bu insanların çalışan performansına zarar vermek için altı yol izlemekte olduğunu belirtir.

İyi bir haberse bunları belirlemenin kolay olduğu .


Vizyonu unutmak

Çalışanların şirketin ne yapmak istediği konusunda açık ve belirleyici stratejilere ihtiyacı vardır.Yalnızca bir vizyona sahip olmak yeterli değildir.Vizyonun paylaşılması ,çalışanları içine alması ,gerçek performans farkını gösteren yaşayan bir vizyon olması çok önemli

Çalışanları firma amaçları ile ilgili bilgilendirirseniz ,yeni çözümler bulma ,yenilik konularında özgür olacaklar , sorunlara çare üretebilecekler , birbirlerini destekleyeceklerdir.

Kısacası mükemmel sonuçlara ulaşabilmek için özgür olacaklardır.

Bir çok yönetici bir şeyi bir kez söylerse bir daha söylemeye gerek olmadığını düşünür.Bu yanlıştır. Eğer bir şey önemliyse gerektiğinde herkesin anlayabileceği şekilde tekrarlanmalıdır.Amaçları tekrarla

İnsanların işin yapılmasıyla ilgili senin beklentilerini bilmeye ihtiyacı vardır.Bunu yapmazsan her şey en yüksek derecede öncelikli algılanır veya tersi.

Yapılması gereken şeyi açıkça anlat ,sonrasında emin ol ki herkes bunu yapacak ,şirket içinde bir virüs gibi yayılacaktır.

İnsanların zayıf yönlerini geliştir. Beceriksiz patronlar çalışanlarını değiştirmek için boşuna zaman harcarlar.Bunun yerine onları eğitmek yeteneklerini ortaya çıkartır.

İnsanları yanlış işlere yerleştirme. Önemli kötü patron yaklaşımlarından biri insanları iyi yapamayacakları işlere yönlendirmektir.Bu durum çalışanlar ve kuruma zarar verir.

Firma isteklerini insanlara resmi olmayan yöntemlerlede iletebilirsin.Teknoloji bu konuda hızlı ve esnek bir biçimde yardımcı olur.

Ne zaman firma amaçlarında değişikliğe karar versen bunu resmi bir şekilde yap.Bunları açık bir şekilde belirtmezsen ,öncekileride takip edemezsin ,ipin ucunu kaçırırsın ve seninle birlikte çalışanlarda kaçırır.

kaynak:entrepreneur

Hiç yorum yok: