4 Eylül 2007 Salı

Hüsnü Özyeğin 'in Başarısı

Hüsnü Özyeğin ülkemizde profesyonellikten gelip önemli başarılara imza atmış insanlardan biri ,

Yıl 1987...

O güne kadar Pamukbank ve Yapı Kredi gibi Mehmet Emin Karamehmet''e ait bankaların genel müdürlüğünü yapan Hüsnü Özyeğin, profesyonellikten banka patronluğuna yelken açıyor...

Artan riske rağmen aralık ayında Finansbank kuruluyor.

Pamukbank ve Yapı Kredi Bankası genel müdürüyken maaşıyla iki evini satıp, kirada oturarak Finansbank’ı kuran Özyeğin''i o dönemden tanıyan bankacı arkadaşları anlatıyor.

Bülent Şenver, Özyeğin''in genel müdürlük yaptığı Pamukbank''ta ondan sonra genel müdürlük yapan eski bir bankacı. Şenver, Özyeğin''in başarısının nedenlerini şöyle anlatıyor:

"Arthur Andersen''da çalışırken yanına gittiğimde banka müdürü gibi değil banka patronu gibi davranırdı. Karşısındaki kişinin birkaç adım önünde gidebiliyor, tavuk gelecek yerden kazı esirgemiyordu. Gördüğü fırsatları kaçırmaz. Hüsnü Bey, ileriye yönelik planlar yapar."

Şenver, Özyeğin''in adım atarken sağlayacağı faydaları da çok iyi hesapladığını söylüyor. Değerini bulursa dışarıdaki bankalarını da elden çıkaracak kadar fırsatları doğru değerlendirdiğini belirtiyor ve ekliyor:

"Bugün bankasını satan Özyeğin, bundan sonraki adımlarını çok önceden belirlemiştir..."


Olağanüstü zeki, IO''su yüksek

Uzun yıllar Garanti Bankası''nda Genel Müdürlük yapan Akın Öngör ise Pamukbank''ta birlikte çalıştığı Hüsnü Özyeğin''i Capital Dergisi''ndeki bir röportajında şöyle anlatıyor.


"Hüsnü Bey olağanüstü zekidir. IQ bakımından dahi düzeyindedir. Ben hakikaten zeki olduğuna inandığım iki kişi ile çalıştım. Biri Özyeğin diğeri ise Erol Aksoy. Hüsnü Bey, hakikaten müthiş ileri görüşlüdür, insanları iyi yönlendirebilir, çok iyi koku alır, kendi sektöründe öne çıkmasını bilen fevkalade yetenekli biridir."

İbrahim Betil ise Hüsnü Özyeğin’i "Katılımcı yönü çok fazladır, her zaman olayların içindedir. Olayların dışında kalmayı istemez ama görüşlerini dayatmaktan hazzetmez, öğrenerek iş yapmayı sever" sözleriyle anlatıyor.

Hüsnü Özyeğin''in, doğru zamanda doğru adımları atabilme özelliği bankacı dostlarının sözleriyle de ortada.

Dün Yunan bankası Eteneiki''yle hisselerin yüzde 46''sını satarak attığı imza da yine doğru zamanı yakaladığını gösteriyor...

Özyeğin, bir Moskova''da ziyaretinde yaptığımız sohbette Türkiye''nin global düşünmeye ihtiyacı olduğunu söylemiş ve özellikle Rusya''ya verdiği önemi anlatmıştı.

Özyeğin, bugün Rusya''da en büyük bankalardan birine sahip.

Şimdi de Türkiye''nin global patronlarından biri olma yolunda önemli bir virajı almış görünüyor...

kaynak : kigem.com

Hiç yorum yok: