14 Ağustos 2007 Salı

Ders Çıkartmak Önemli

Bu günkü Sabah 'ta Yaşar Grubu ile ilgili bir yazı var .Bizim ,kısa vadeli başarıların bir anlamı olmadığı ,gerçek başarının uzun vadeli olduğu görüşlerimizlede çakışıyor. Ayrıca iş dünyasının görmesi gereken önemli teşhisler içeriyor.

Atağa geçmeye hazırlanan grup yaşadığı tecrübelerden dersler çıkarmış görünüyor.

Sn.Feyhan Kalpakoğlu 'ndan dinleyelim ;

Grubun yönetim kurulu başkanı Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu, 2007'yi yüzde 20-25 arasında bir büyümeyle kapatacaklarını açıkladı. Türkiye'de artık önlerini görebildiklerini bu nedenle kısa vadeli değil 3 yıllık stratej planları yapmaya başlayacaklarını söyleyen Yaşar Kalpaklıoğlu, "Yeni girilecek ve yoğunlaşacak iş kolları eylülde açıklanacak" dedi. Temmuz itibariyle yeniden yapılanmaya giren Yaşar Grubu'nun üst yönetimi, basın mensuplarıyla haftasonu biraraya geldi.

Artık daha uzun vadeli bir yapılanmaya gittiklerini belirten Yaşar Kalpaklıoğlu burada da organizasyonda ve yapısal anlamda çok ciddi değişiklikler olduğunu kaydetti.

Kısa vadeli problemleri çözen yapıdan daha uzun vadeli gündemi belirleyen bir yönetime geçtiklerini dile getiren Yaşar Kalpaklıoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Yatırımların önü açıldı. Yaşar Holding artık büyüme dönemine geçeceği ve kaybedilen zamanı kazanacağı bir üç yıla giriyor. En önemli ihtiyacımız olan sermaye ve insan kapitalini de organize ettik.

" Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu "Kısa vadeli dönemi geçen yıl ortadan kaldırdık. Artık uzun vadeli plan yapma imkânı bulduk. Şimdi büyüme zamanı diyebiliriz. Belki daha temkinli ama fırsatların olduğu bir dönem" diye konuştu.

Yaşar Grubuna başarılar diliyoruz .

Hiç yorum yok: