3 Ağustos 2007 Cuma

Şaka Gibi

Türkiye, 2050’nin yeni G-7’lerinden olacak

Ernst & Young’ın, 800 uluslararası yöneticiyle yaptığı “Avrupa’da Yatırım Çekiciliği” konulu anket sonuçlarına göre, 2050 yılında, gelişmekte olan yedi ülkenin ekonomisinin, G7'yi oluşturan gelişmiş yedi ülkeyi geçecek. Bu ülkelerden biri de Türkiye olacak.

Danışmanlık şirketi Ernst&Young’ın, anketine katılan 800 uluslararası üst düzey yönetici, 2050 yılında Rusya, Brezilya, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika ve Türkiye’nin toplam Gayri Safi Milli Hasılası (GSMH)’nın, G-7 ülkelerinin toplam GSMH’sını geçeceğini öngörüyor.

Ankette, bu ülkelerin küresel yatırımlara paralel bir şekilde altyapı, değer yaratan yatırımlar, şeffaflık, açıklık ve eşitlik konularındaki kaydedecekleri gelişmelerin bu öngörüyü etkileyebilecek temel sorunlar olarak gösterildi.

Türkiye’nin cazibesi artacak
Ankette yer alan “Avrupa’nın cazibesi artacak mı?” sorusuna verilen yanıtlara göre, uluslararası üst düzey yöneticilerin yarıdan fazlası Avrupa’nın çekiciliğinin artacağını düşünüyor ve özellikle Orta Avrupa’nın gelecek 3 yılda en cazip bölge olmasını bekliyor. Türkiye’nin de içinde bulunduğu Güney Doğu Avrupa’nın cazibesinin artacağına inan yöneticilerin oranı ise yüzde 48 oldu.

Böyle bir hayale kendimizi kaptırmışken bir an için kişi başı Milli Gelirdede aynı şeyi görür gibi oluyoruz.

Bir firmaların durumuna bakıyoruz ,bir yazıya bakıyoruz ,gerçekten bir anlam veremiyoruz.

Anlam verilebilecek tek şey ise yeni gelen gençlerin bunu başaracağına olan inancımız .

Kaynak : www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=75207&KOS_KOD=43&ForArsiv=1

Hiç yorum yok: