22 Haziran 2007 Cuma

Büyüme beklenen sektörler

Referans 'tan Jale Özgentürk 'ün haberi ;

Fonların korkusu yok Türkiye parlayan yıldız

Türkiye son iki ayda yaşanan krizlere rağmen yabancı yatırım çekmeye devam ediyor. Deva Holding'i satın alan Global Equities Management'ın Türkiye Genel Müdürü Enver Öztaş yabancıların siyasetten çok ekonomiye baktığını belirterek işlerin iyi gittiğini söyledi.

700 milyon doları yöneten şirket, bu fonun yüzde 50'sini üç yıldır Türkiye'ye yönlendirmiş durumda. Deva Holding hisselerini satın alan GEM, şimdi de yeni yatırımlara hazırlanıyor.

Öztaş, birkaç yıl önce sadece kendileri değil birçok fonun gündeminde bile olmayan Türkiye'nin şimdi "kaçırılmaz fırsat" olarak görüldüğünü anlatıyor. "Gelişmekte olan ülkeler bu fonların en önemli hedefi. Nerede fırsat varsa oraya gider. Son üç yıldır Türkiye bizim için önemli" diyen Öztaş, önümüzdeki günlerde şirket satın almaları için yeni bir fon oluşturacaklarını söylüyor. Bu fonun miktarı ise 500 milyon dolar olacakmış.
Şimdi şirket aramaya başlamışlar. Birçok şirket incelemeye alınmış. Henüz isim vermese de yakın zamanda şirket satın almaları konusunda önemli adımlar atacaklarını söylüyor Öztaş.
Hangi sektörler cazip sorusunu ise sektör analizleri yapan Toygar Dinçer şöyle yanıtlıyor:

"Büyümenin olacağı sektörler bankacılık, finans, sigortacılık ve ilaç. İlaç dünyada da yükselme trendinde olan bir sektör. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde kullanılan ilaç miktarı hâlâ çok düşük. Enerji sektörü önemli. Bir rapora göre elektrik ihtiyacını karşılamak için yapılacak yatırım tutarı 4-5 milyar dolar. Bu da büyüme olarak açıklanmıştı. İnşaat ise durgunluk içinde

Hiç yorum yok: