9 Temmuz 2008 Çarşamba

Bilgisayarda Güvenlik Önemli

Paddy Tan Lek Han 32 yaşında .Avustralya ‘da mühendislik okumuş , daha sonra iş yönetimi ile ilgili Amerika’dan , mühendislik materyalleri konusunda ise Singapur ‘dan diploma almış.

Asya 'da Business Week dergisi tarafından düzenlenen En İyi Genç Girişimci adaylarından birisi.Bu yarışmada en iyi girişimci okuyucu oylarıyla seçiliyor.

Daha önce Hong Kong ‘da bir firmada iş geliştirme konusunda çalışmış.

Firması BAK2U , bilgisayar yazılımları ile ilgili hırsızlıklara karşı hizmet veriyor.

Şöyle diyor ;

Beni en çok motive eden , sokak satıcısı olan ailemin pişirilmiş yiyecekler satarken ne kadar zor bir hayatı olduğuydu .Onlara daha iyi bir hayat sağlayabilmek için kendi işimi yapma gerekliliğini düşündüm.

Güçlü destek olan ailem ve arkadaşlarım bana işimde daha fazla yol almamı sağladı.

Onlara bir bakışım ,kendime karşı güç ve güvenimin artması için yeterliydi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu da bir kültür olayı.Bizde de aynı atağı yapmış sınıf atlamış gençler yeni pozisyonu hazmedemeyerek komik durumlara düşebiliyorlar.Popçu ve topçularda durum böyle.Eğitime dayalı bir kariyerde ise durum farklı oluyor.

Dr.Firma dedi ki...

İş dünyasında bir çok aile firmasının bir noktadan sonra istediği atağı yapamamasında yalnızca piyasadan yetişmenin önemli etkisi bulunmakta.

Bu tür yerlerde vizyon sahibi vasıflı , becerikli ,eğitimli insanların önünü kesmek aynı zamanda firmanın bindiği dalı kesmesi anlamına geliyor.

Bunun farkında olunamamasınında bir nedeni eğitim.