27 Temmuz 2007 Cuma

Bir Private Equity İşlemi Daha

Ülkemizde halen az olsada geçmişe göre daha büyük montanlı private equity işlemleri olmaya başladı.Ekonomi toparlandıkça bunun gerçekleşeceğini 2000 'li yılların başından beri biliyorduk.

Referans 'ın haberi ;

Boyner Holding, Boyner Büyük Mağazacılık'ın yüzde 30,5'ini, Beymen'in ise yüzde 50'sinin Citigroup Venture'a sattı. Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, organik büyümenin yanı sıra satın almaların da gündeme gelebileceğini belirterek, dışardaki fırsatlara da baktıklarını vurguladı.

Buradaki amaca kısaca göz atalım ;

Perakende sektörünün önümüzdeki dönemde ciddi oranlarda büyüyeceğini belirten Boyner, "Biz grup olarak, önümüzdeki süreçte hem organik hem de satın almalar yoluyla perakende piyasasının ciddi büyümeler kaydedeceğimini düşünüyoruz.

İki şirket de iki yıl içinde 2006 büyüklüklerini ikiye katlamış olacak. Büyüme için şu anda iç pazara kontsante oluyoruz. Dış pazarlara daha çok fırsat odaklı bakıyoruz" diye konuştu.

Umarız Boyner ve Citigroup Venture hedeflerini gerçekleştirir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

private equity nedir ?

Dr.Firma dedi ki...

Private equity hisse karşılığı bir finansman yöntemidir.Detaylı bilgi için 05 Mayıs 2007 tarihli private equity ,venture capital başlıklı yazıya gözatabilirsiniz .

Adsız dedi ki...

ilginc bilgiler icin tesekkurler