7 Aralık 2009 Pazartesi

İşinizde Yükselmek İçin Ceo Gibi Düşünün

İş hayatında nasıl terfi edeceğiniz konusunda düşünüyorsanız bazı konularda bilgi sahibi olmalısınız .

Üniversite eğitimi , master , iş kitapları okumak ,

Başka ?

Gerçek iş hayatına girildiğinde yöneticilik potansiyeli konusu üzerinde de düşünmek gerekir .


Orta kademe yöneticilerin ileride ceo ‘ luğa talip olabilmeleri için ceo gibi düşünmeleri önemlidir .

İşinizle ilgili kritik , sorunlu konuların her birine ayrı ayrı konsantre olun .


Başarılı ceo ‘ lar firmada hangi konularda sorunlar yaşandığını çabuk anlar ve sorunları teker teker çözme konusunda hızla çaba harcar .

Yetenekli ve gelecek vadeden yöneticilerle çalışır .

Onlara yol gösterebilir fakat işlerini öğretemezsiniz . İşler istendiği gibi yürümüyorsa problem var demektir .

İş önce gelir

İş ve müşteriler her zaman önce gelir . Bu onlara moral vermemek değildir , yalnız orada bulunmanızın en önemli nedeni iştir .

İşinizi yönetin

Yöneticilerin önemli bir fonksiyonu şirket ortaklarına ihtiyaçları olan başarıyı sağlamaktır . Bir başka anlamda başarılı olarak karşılıklı mutlu olunabilecek bir ilişki kurmaktır . Patronlar ve üst düzey yöneticiler sizin neleri başarabileceğiniz konusunda fikir sahibi olmalıdır .

Şirketin yönetilmesine yardım edin .

Bildiklerinizi aklınızda depo edip paylaşmıyorsanız , terfi etme ihtimaliniz oldukça düşük kalacaktır . Öncelikli bir ödevinizin şirketinizin yönetilmesine katkı sağlamak olduğunu hatırladığınızda önemli terfi şansına sahip olabilirsiniz .

kaynak:bnet

2 yorum:

çağatay dedi ki...

bugüne kadar birçok büyük ölçekli yerli şirket ve ülkemizdeki çok uluslu şirketlerde çalışan orta düzey yöneticilerin performans kriterlerine bakılarak üst düzey yöneticiliğe terfi ettiğini görmedim.Teorideki yöneticilere yönelik bu tür varsayımlardan ziyade şirketlerdeki pozisyon kararlarında birinci öncelik tanıdık referansı ikinci öncelik ise yönetici maliyeti.Genelde şirketlerdeki yönetici kontenjanları benzer şirketten paralel transfer veya ayrılanın yerine alt kademeden düşük maliyetli ikame şeklinde gerçekleşiyor.
Somut örnek ülkenin en köklü gazetesi hürriyete spor müdürü genel yayın yönetmeninin şarkıcı damadı ercan saatçinin getirilmesi gibi.

Dr.Firma dedi ki...

Çağatay bey ,

Yorumunuz farklı bakış açılarının ortaya konulması açısından önemli ve yeterince kurumsallaşamamış firmaların özelliklerini yansıtıyor .



Coca cola - Muhtar Kent gibi benzer şirketlerden paralel transfer ise şirketlerin daha başarılı olma umutlarını ortaya koyarken transfer başarısızsa , bünye içinden yetenekli çalışanların motivasyonlarını , performanslarını olumsuz etkileyebiliyor .

Gelişmiş ve yeterince gelişememiş firmalar arasındaki en önemli fark ise düşünce yapılarındaki farklardan kaynaklanıyor .