17 Nisan 2008 Perşembe

Yeni CEO 'dan Korkmayın

Ne zaman firmaya yeni bir CEO gelse bir çok üst düzey yönetici işinden olma endişesi taşır.

Ya beni çok geçmeden kovacak veya alt pozisyona indirecek yada küçük bir firmaya gönderecek.

Bunun nasıl önüne geçebilirim ?

Kabul etki bir çok yeni CEO ‘nun insanlarla ilgili karar verebilmesi için iki aylık bir süre gerekir.

Eğer kalmak istiyorsan ona ekibinin bir parçası olacağını hissettir ve vizyonunu gerçekleştirebilmesi için nasıl yardım edebileceğini sor.Sonra kafanda çalışma stilini ve bölümünle ilgili dürüstçe sunacağın çalışma planını oluştur.

- İyi niyetini göster

Kendinle ilgili güçlü işaretler vermezsen o kafasında seni değerlendirecektir.Sorumluluklarınla ilgili öncelikleri konuş ve amaçlarıyla eşleştir.

- Çantanı kapıda bırak

Onu , maaş artışında dahil olmak üzere uzun dönemli planlar ,diğer yöneticilerle problemlerin gibi öncelikli olmayan konularla sıkma .

- Yeni CEO ‘nun Stilini Anla

İzleyerek stilini anlamak zordur o yüzden direkt sor.

- Ne yapmak istediğini anla

Bir CEO ‘nun işinde kalması ilk yıl performansına bağlıdır.Onu karlılığı kısa sürede arttırabilecek yapıcı fikirlerle destekle.

- Dürüst ve gerçekçi bir oyun planı hazırla

Ona , ‘’ Benimle kim dalga geçiyor ? ‘’ sorusunu uyandıracak şeker kaplı veya pembe rüyalar oluşturacak planlar verme.Olumsuzluklarıda anlatmazsan işine hakim olmadığını veya bazı şeyleri sakladığını düşünecektir.

- Objektif opsiyonlar sun

Objektif olarak bölümünle ilgili önceki bütçe kararlarını açıkla ,bazıları onunkiyle eşleşebilir ve ona vizyonuyla ilgili mantıklı kararlar vermesinde yardımcı olabilirsin.

kaynak:portfolio

Hiç yorum yok: