24 Ekim 2007 Çarşamba

Bugünkü Doğrularınızı Reddedin

İçinde bulunduğumuz çağda ,gelişmiş ülkelere göre düşüncesel farklılıkları ortadan kaldırıp eşit şartlar yaratabilmek için bildiğiniz doğruları reddetmek bir zorunluluk.

Şu anki bir çok doğrunuz gökteki yıldızların görüntüsünün şu an oradaymış gibi algılanması gibi ,aslında onlar çoktan başka yerlerde ,gelişmiş ve gelişmemişlik arasındaki farkta böyle.

Geçmiş doğruları bu günkü doğrular sanırsanız yanılırsınız ,yenilikleri yakından takip etmedikçe ise bunu anlayabilmek oldukça zordur.

Unutmayın son 50 yılda dünya aynı süreçten geçti ,her ülkede bir eğitim sistemi ve iş dünyası vardı. Geldiğimiz noktada her ülkenin yarışta aynı noktada olmadığı görülmekte .

Birilerinin doğru ,birilerinin yanlışlar yaptığı anlaşılmakta ve bazılarının doğrularının aslında yanlış olduğu sonucu ortaya çıkmakta.

Bilgisel eşitliğe ulaşılan günümüzde ,az gelişmişlerin bilinen doğrularını silip global doğrulara yönelerek gelişmişliği yakalayabilmesi mümkün görülmekte.

Hatırlayın ki ,şu anki doğrularınız sizlere birileri tarafından öğretildi ve geçmiştekilerin bu gün veya yarın yanlış olabilmesi yüksek bir olasılık .

Gençlere Önerilerimiz ;

Öğrenci iseniz ,

Size öğretilenlerin dışına çıkın .Bunu yapabilmek internet sayesinde elinizde.

Eğitimcilerinizin öğrettiklerinin doğruluğunu global gerçeklerle test edin .Bunu yapmanız bakış açınızı dünyaya entegre hale getirecek ,eğitimcileriniz kendilerini daha fazla geliştirmek zorunda hissedecektir.Bir gün iş hayatına başladığınızda ise bunu yapmayanlara göre birkaç adım önde olmanıza neden olacaktır.

İş hayatındaysanız ,

Kurumsal olmayan bir yerde çalışıyorsanız ,doğru olarak algılanan şeylerin % 90 ‘ının dünya gerçeklerinden uzak olduğundan emin olabilirsiniz.

Bizim tavsiyemiz öğrenebileceğiniz fazla bir şey olmadığı için bu tür yerlerden mümkün olabildiğince uzakta kalmanız.

Çalışmak zorundaysanız ,iş konunuzla ilgili dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek yöneticilerinizi izleyin ,bir gün onların yerine geçtiğinizde şirket hala ayaktaysa yenilikçi nesil ile birlikte global doğruları uygulamaya başlayın.Bu tür yerlerin çoğunda dünyaya entegre insanların yönetimlerle aynı dili konuşma şansları şu an için bulunmamakta.

Kurumsal bir firmadaysanız öncelikle diğerlerine göre şanslı olduğunuzu bilerek ,global gelişimleri araştırın ,uygulayabilme konusunda yöneticilerinizi işbirliğine zorlayın ,içlerinde sizlerle aynı düşüncede olanlar çıkacak ,aynı zamanda bu durum firmanızın başarısı yanı sıra sizinde hızlı yükselmenize katkıda bulunacaktır.

Hiç yorum yok: