15 Ekim 2007 Pazartesi

Bilişim 'den Bir Başarı Öyküsü

Erol Bilecik ve arkadaşlarının yaptıkları ,genç girişimcilerin hayallerini başarıya dönüştürebilmelerine örnek oluşturması açısından önemli.

Türkiye'nin iddialı bilgisayar şirketlerinden Index, dört genç mühendis tarafından kurulduğunda, Türkiye'de ne teknoloji, ne de bilgisayarlar bugünkü kadar popüler değildi. İşlerin durgunluğu kurucularını, altı ay boyunca "Eyvah, büyük bir hata yaptık!" diye düşündürdü. Ama vazgeçmediler.

Biri makine, üçü bilgisayar mühendisi dört genç. Birgün yolları aynı iş fikrinde kesişir. Yıl 1989. O tarihlerde bilgisayar ve teknoloji kavramları bugünkü kadar popüler değil Türkiye'de.

Ancak bu dört mühendis, kariyerlerinin en önemli kararını alarak çalıştıkları işlerini bırakırlar ve bir bilgisayar firması kurmaya karar verirler.

Hayalleri ise gelecekte Türkiye bilişim sektöründe iddialı bir bilgisayar firması yaratmaktır.

İş hayatında ortalama 1 - 1.5 yıllık iş geçmişleri olan bu dört mühendisin kurduğu firmanın adı Index Bilgisayar.

Bu arada birlikte yola çıkan dört mühendisin yolları 1996 yılında ayrılır ve şirketi kurucu iki ortak Erol Bilecik ve eşi Ayşe İnci Bilecik yönetmeye başlar.

Şirketin kurulduğu dönem şartlarını şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olan Erol Bilecik'ten dinleyelim: "O dönemde bilişim alanında bir boşluk olduğunu hissediyorduk. Şirketi kurduğumuz ilk altı ay içinde "acaba biz bu işe başlayarak yanlış mı yaptık?' dedik. Fakat sonra raylar yerine oturmaya başladı. Biz de yolumuza devam ettik. Tabii 1989 yani şirketi kurduğumuz dönemde, bilgisayar dünyası o kadar da bilinmiyordu. Sektörün büyüme trendini yakalaması 1990 sonrasında başladı."

Ve Bu Gün

Index Grup, Hyatt Regency Oteli’nde düzenlediği basın toplantısında geride bıraktığımız yılı değerlendirip yeni yıla ilişkin hedeflerini açıkladı. Geçen yıl 521 milyon dolar ciro elde eden Index Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, kendilerine “2007’de 1 milyar dolar ciro” hedefi koyduklarını söyledi.

kaynak : milliyet

Hiç yorum yok: