23 Nisan 2007 Pazartesi

Formul

Firma patronu veya yöneticisi olarak ,

Başarısız olmanın yolları :

- Tüm kararları kendiniz verin , kimseye danışmayın .Kesinlikle her konuyu herkesden iyi siz bilirsiniz.
- Kalifiye eleman çalıştırmayın ne gerek var fazla masraf olur.
- Ekip çalışması yerine böl yönet sistemini benimseyin ,hatta zaman zaman bir çalışanınızı diğerine kötüleyin , örneğin bir müdürünüzü ekibinin hatta mümkünse diğer müdürlerinizinde bulunduğu ortamda azarlayın.Bu durumda emin olunki tüm kontrol sizde olur.
- Çalışanlarınıza sert ve kaba davranın ,asık suratlı olun ,bunlar ciddiyet göstergesidir ve iş disiplinini arttırır.Verimliliği ve işyerine bağlılığı düşürebilir ama siz bunlara inanmayın.
- Stratejik bir karar alacağınız zaman gerektiğinde danışmanlardan destek almayın , kesin almanız gerekiyorsa referans araştırmadan en ucuzunu bulun böylesi daha ekonomik.
- Toplantı yapmayın adet yerini bulsun diye yapacaksanızda yalnızca siz konuşun
- Kendinizi çalışanlarınızın yerine koyup değerlendirmeyin. (Empati)
- Firmanızın rakamsal gelişimini değerlendirmeyin . Boşa zaman kaybı nasıl olsa hertür bilgi kafanızda vardır.
- Ücret skalanızı başarıya göre değil kişisel ilişkilere göre belirleyin.Çalışanların somut performansını değerlendirmeyin.
- Tatil yapmayın ,mümkünse Pazar günleride dahil günde 20 saat çalışın .Elemanlarınızada aynı sistemi uygulatın.Sonuçta çok çalışma çok başarı demektir.Verimliliği kafanıza takmayın bunlar sizi çekemeyenlerin uydurması.
- Çalışanlarınız bir başarı elde ettiyse farkında değilmiş gibi davranın , yoksa şımarırlar.Mümkünse kendiniz dışında birilerinin başarılı olmasını yasaklayın.
- Herhangi bir işadamları derneğine üye olmayın olduysanız toplantılarına falan gitmeyin,gidersenizde kimseyle konuşmayın .Buralarda birileri sizi konuşturup ,işinizi öğrenip sonra sizse rakip olabilir.Zaten sizin başkalarından öğrenebileceğiniz ne olabilirki ?

Başarılı olmanın Yolları .

- Yukarıda yazılanların ne kadar tersini yaparsanız o kadar başarılı olursunuz

Hiç yorum yok: