9 Mart 2010 Salı

İşimle İlgili Daha Kaliteli Kararlar Alabilirmiyim

Küçük bir firma olsanız da alacağınız her kararın işiniz üzerinde etkileri olur .

Küçük başlayın

İş yaparken günlük aldığınız küçük kararların , başarma konusunda size büyük katkıları olacaktır . Bu kararlar bir restoranda lezzetini tahmin edebileceğiniz yemeği yemek gibidir .

Yemek listesini isteyin ve ne yiyeceğinize kendiniz karar verin . Menüyü masaya koyun ve fikrinizi değiştirmeyin . Hangi yemeği seçeceğinizi arkadaşınıza sormayın .

Alacağınız kararlara mantıkla yaklaşın

Bir çoğumuz karar alırken mantık yerine duygularını kullanmaya eğilimlidir . Bunun iş hayatındaki karşılığı felakettir . Sağlıklı yöntem , tercihinizin olumlu ve olumsuz yönlerini bir kağıda yazıp mantıkla değerlendirmektir .

Kendinize süre verin

Karar verme , öğrenilebilir bir yetenek olsa da alınan kararlar her zaman doğru olmayabilir . Bu yüzden kendinize süre yaratıp kararlarınız üzerinde daha sonra mantıkla düşünün .

Doğru kararlar verebilmek antreman işidir ve süre alır . Diğer yandan üzerinde çaba harcanmaya değerdir . Düzenli olarak kararlar aldığınızda kendinize güveniniz ve destek ihtiyacında olan çalışanlara yardım şansını artacak , girişimcilik kaliteniz yükselecektir .

kaynak:smallbusbranding

Hiç yorum yok: