14 Kasım 2007 Çarşamba

Az Gelişmiş Şirketlerde Performansa Bağlı Olmayan Performans Değerlendirmeleri

Kurumsal firmalarda çalışan profesyonel yöneticiler ,antikurumsal şirketleri anlamakta güçlük çekerler.

Dikkat çeken önemli bir faktör ise ilişkilerdir.

Anti kurumsal şirketlerde yöneticiler genelde astları ile ilgili yanlış gördüğü davranışların bağırarak (barking yaklaşımı ) ,sinerek veya ilgisiz zamanlarda ilgisiz tepkiler vererek düzeleceğini düşünürler.Oysa bu davranış şekilleri 21.yüzyıldan uzak ve yönetim başarısı konusunda etkisizdir.

Çoğu zaman kişisel ilişkilerinin iyi olduğu performansı düşük çalışanlarının hatalarını algılamayı göz ardı ederler. Algılama eksikliği ,düşük performanslı çalışanlarca yöneticinin zayıflığından yararlanmaya yol açar. İş Performansının göz ardı edildiği bu yönetim zaafiyeti ,organizasyonlar içinde dikkat çeken veya çekmeyen huzursuzluklara neden olur ve şirket organizasyonu bu şartlar altında yeterince işlemez hale gelir.

Kurumsal şirketlerdede yöneticilikte davranış şekilleri kısa süreli teorik eğitimler dışında öğretilmez ,yalnız bir fark vardır.


Çalışanlar yöneticilik düzeyine gelene dek iyi veya kötü yöneticilerle çalışırlar ,yöneticiler ise anti demokratik firmalara göre daha demokratik şartlardaki yönetim kurallarından dolayı yanlış davranış şekilleri ile başarılı olamadıklarını zaman içinde fark ederek kendilerini bu konuda geliştirme çabası içine girerler.Çünkü , yönetim zaafiyetleri , performans değerlendirmeleri sonucu kısa sürede dikkat çeker , buna bağlı olarak başarısızlığın sonucu kötü bir performans notu ,düşük zam ,belki de iş kaybıdır.Eğitimler de yöneticilik yeteneklerinin geliştirilmesine yardımcı olur.

Kurumsal firma yöneticileride çalışanını kollar ,başarısına katkısı olduğu için ,farklı yöntemlerle çalışanını yapıcı bir şekilde eleştirir ,hatalarını anlayarak kendini geliştirmesi ve ekibe katkısının artması için.

Gözlenen fark , kişisel yeteneklerden çok sistemden kaynaklanır.

İş performansının değerlendirilmesinde de kurumsallar ve diğerleri farklı dünyalarda yaşarlar.

İnsan ilişkilerindeki yaklaşım farkının sonucu olarak ,bazıları büyük organizasyonları yönetir ,diğerleri ise üzerlerinde egolarını tatmin ettikleri az sayıda çalışanı .

Hiç yorum yok: