12 Ekim 2008 Pazar

İlginç Bir Tatildi

Uzun bir yolculuktan sonra gece 03.30 gibi kalacağımız otele ulaştık.Otel o gece için kaldığımız otel olamadı. Odalar başka müşterilere satılmıştı. Resepsiyon görevlisiyle tartıştığımızda gülmeye başladı ve ‘’ Ne yapalım bir yanlış anlama olmuş ‘’ dedi.

Saat 04.30 olmuştu ,apar topar bir otel bulup gecenin kalanını orada geçirdik.

Ertesi gün ise kalacağımız otele geçtik.Kahvaltısı çok zayıf yemekleri ise kötüydü.Yabancılar ise memnundu. Çünkü otele bizim ödediğimizin beşte biri fiyat ödüyorlardı.

Bir gün akşam yemeği için şehirde balık restoranına gitmek istedik.8-10 restoranın bulunduğu caddede tüm restoranlar doluydu.20 – 30 kişi ise yer bulmak için restoranlar arası ring seferi yapıyordu.Bizde sefere katıldık ve bir yer bulduk.

Yaklaşık yarım saat sonra garsonların gelmediğini görünce biz onlara gittik ve siparişlerimizi verdik.Bir saat içinde ise masamızda henüz örtü dışında herhangi bir şey yoktu.

Mutfağa bir sefer daha yaparak ekmek ve mezeleri aldık , o sırada ise garsonlar harekete geçmiş ve çatal bıçakları getiriyordu.

Oldukça şanslıydık , Sipariş verdiğimiz balıklarımız bir buçuk saat sonra gelmişti.

Masayı toplamaya gelen garsona ise ‘’zahmet etmeyin biz boşları getirirdik ‘’ dedikten sonra ;

Yan masadaki turistler dikkatimizi çekti.Bizden önce gelmişlerdi ve masalarında hala örtü dışında bir şey yoktu. Onlara da sistemi öğrettik .Yalnız balıklarının gelmesi için bir buçuk saat daha beklemeleri gerekecekti.

Ertesi gün otelde resepsiyon görevlisi çıkış işlemlerimizi yapabileceğini belirtti. Şaşırdık . Çünkü biz o gün çıkmayacaktık.Daha sonra görevli anlaşmalı oldukları yabancı acentenin ilave oda istediğini itiraf etti. Sinir katsayımızı test ettiğini düşündüğümüz görevliye odayı boşaltmayacağımızı belirttik ve bir sonraki gün otelden ayrıldık.

Bu hikayede bizce ilginç olan otel ve restoranda müşteri memnuniyetinin önemsenmemesi değildi .Onlar çok açık gerçeklerdi.

Otel ve restorana bir daha uğramamayı düşünsekte bu tatilden memnun kalmıştık.Çünkü karşılaştığımız beklenmedik durumlarla tahminimizin ötesinde bir macera yaşamış ve eğlenmiştik.

Sonra hatırladık ;

Böylesi olmasa da ,macera yaşama isteği 21.yüzyılda dünyada yükselen bir megatrenddi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Dr.Firma;
Bu bir hikaye mi?

Yoksa gerçekten yazılanları yaşadınız mı?

Eğer gerçekse sabır konusunda tebrik etmek gerek,
ancak macera trend olsa da negatif yönde olunca cazip olmayabilir.

Dr.Firma dedi ki...

Orpen ;

Yazılanların hepsini yaşadık.

Aslında olanlar sonucu kötü bir tatilde geçirebilirdik.

Yalnız baktık ki ne otel ,nede restoranı yönetenler bu işi beceremiyor.

O zaman ilk gece sonrasını kendimiz yönettik :)