11 Ocak 2011 Salı

Eski Yöneticinizi Atın Yada Pas Pas Yapın


İşinden ayrılmış bir yönetici , neden çıkarıldığına bir anlam veremiyordu .

İşe başlaması için aylarca peşinden koştuklarını , yere göğe sığdıramadıklarını ve hikayenin sonunda işten çıkarılışını anlatırken , aile şirketlerindeki yönetimsel çelişkiler canlanmaya başladı .

İşinde başarılı olduğundan dolayı şirket ortakları ona önemli ek sorumluluklar verirken o , yetkininde verildiğini düşünmüştü .

Şirketse diğer konudaki başarısını , bu konularda da sürdürebileceğini varsayarken onu test edebilecek yetkinliğe sahip değildi .

Bir süre sonra satışlar düşmeye başlamış ancak nedenleri konusunda bir teşhis konulamamıştı . Uzun aylardan sonra satışlardaki düşüşün ek sorumluluk verilen yöneticinin fiyatlamayı tek başına ve hatalı yapmasından kaynaklandığı anlaşıldı .

Bu süreçte şirketin iç denetim ve verim yönetiminden yoksun olması , satışlardaki düşüşler hayati aşamaya gelince sorunların farkedilmesine yol açmıştı .

Sonuç olarak bir yönetici , yeterli olmadığı bir konuda acemice kendisini kanıtlamak isteğiyle zarara neden olarak işinden ayrılırken bir hikaye bitmişti .

Sorunların kimden kaynaklandığının farkında olmayan firma ise , yere göğe sığdıramadığı yeni bir yönetici alarak yeni bir hikayeye yelken açmıştı .

Hiç yorum yok: