Microsoft Türkiye’nin Genel Müdürlüğü’nün ardından Eylül 2000’den bu yana Microsoft’un ABD’deki genel merkezinde tüm dünyadaki Endüstriyel Ürünlerden Sorumlu Genel Müdür olarak görev yapan Ciliv daha sonra yine Microsoft’un merkezinde Kurumsal Verimlilikleri Çözümleri Grubu Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. 2004’ten bu yana ise Microsoft’un tüm dünyadaki Satış, Pazarlama ve Servis Grubu’nda Strateji ve Sistemler Genel Müdürü (iş geliştirme) olarak 30 bin kişilik satış pazarlama ve servis ekibinin verim ve performansını artırmak için gerekli olan strateji ve sistemlerden sorumlu olan Ciliv halen Turkcell de .
1958’de Zonguldak’ta doğan Süreyya Ciliv, Ankara Fen Lisesi’ni bitirdikten sonra 1977’de eğitimini sürdürmek için ABD’ye gitti. Universty of Michigan’da, endüstri mühendisliği ile birlikte bilgisayar mühendisliği eğitimi de alan Ciliv, 3.5 yılda, Universty of Michigan’dan iki diploma ile mezun olmayı başardı. Okulu birincilikle bitiren Ciliv’in adına hálá üniversitedeki "gurur duvarı"nda bir plaket bulunuyor. 1981’de üniversiteden mezun olduktan sonra, 1983’te Harvard Business School’da iki yıl iş idaresi masterı alan Ciliv, 4.5 yıl Metagraphics’de çalıştı. Ciliv, buradan ayrıldıktan 8 ay sonra, Metagaphics’in en büyük ortağı oldu. Ciliv, 1987’de İngiliz asıllı ABD’li bir arkadaşı ile 3 bin dolara Novasoft’u kurdu. Daha sonra IBM’in de ortak olduğu bu firma Gartner Group tarafından "en vizyonel şirket" seçildi. 1997’de Türkiye’ye dönen Ciliv, Microsoft Türkiye’nin Genel Müdürlüğünü üstlendi. Ciliv, Eylül 2000’den beri de Microsoft’un ABD’deki merkezinde görev yapıyordu.
Dünyanın en büyük yazılım kuruluşu Microsoft’un "kaptan köşkü" olarak adlandırılan Redmond’daki merkezinde Kurumsal Hizmetler ve Ortaklardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ian Rogoff’tan sonra sorumlu ikinci kişi olan Ciliv, sadece Türkiye’nin değil, bilgi teknolojileri sektörünün kalbi olan ABD’nin de en başarılı yöneticilerinden biri olarak kabul ediliyor. ABD’de mesleki kariyerinin en üst noktasında, kendi işinin patronu iken, Türkiye’ye dönen Ciliv’in başarı hikayesinin anahtarı, 1977 yılında ODTÜ’de gerçekleştirilen öğrenci boykotu oldu. Boykot nedeniyle okulun eğitime ara vermesi üzerine ABD’ye gitme kararı veren Ciliv, ABD’de geçen 20 yılda okul kantininde çalışan burslu bir öğrencilikten, IBM’in ortak olduğu Novasoft şirketinin başkanlığına uzanan bir başarı hikayesinin baş rol oyuncusu oldu.
kaynak : webhatti.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder