Bir restoran açarak iş hayatına giriş yapmak istiyorsunuz .
Araştırmalar restoran işindeki başarısızlıkların oranının bir çok iş koluna göre daha yüksek olduğunu göstermekte .
% 30 ‘dan fazlası bir yıl , yaklaşık % 70 ‘i beş yıl içinde başarısızlığa uğramakta .
Yine de bu durum iş yapmak isteyenler için restoran işinin gözde sektörlerden biri olduğu gerçeğini değiştirmez .
Finansal olarak bakıldığında bir restoran kapılarını müşterilere açmadan önce yatırımlar yapılmasını gerektirir .
İlk yıllarda yatırımın geri dönüşü konusunda zihinsel olarak hazır olmak önem kazanır . Gelir yeterli seviyelere ulaşmayabilir . İşin başarısı , araştırma ve tahminlerin ne kadar sağlıklı yapılıp yapılmadığına göre azalıp artabilir .
Menüden pazarlama planına kadar her şey masanın üstünde olmalı , şartlara göre iş planlarında değişiklikler yapılması gözden uzak tutulmamalıdır .
Pazarlama , promosyon çalışmalarına önem verilmelidir .
Bir çok restoran sahibi işe ayırdıkları süre ile ilgili gereken yatırımları yapmazlar . Oysa böyle bir işte sabah 9 akşam 5 mesaisi yalnızca bir rüyadan ibarettir . Boş zamanınız da olsun istiyorsanız restoran işinden kaçının .
kaynak:gaebler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder