22 Ocak 2012 Pazar

İş Fikri Hayalleri Nasıl Gerçekleşebilir

İş yapmak isteyenlerin keşfetmesi gereken en önemli şey , ne tür bir iş yapacaklarına karar vermeleridir .

İş yapmaya başladığımda aklıma gelen ilk fikir , insanların ihtiyaçlarının ölçülebilir olduğu bir konu bulmaktı . Yüzlerce iş fikri arasından seçim yapmadan önce bu soruya cevap bulmaya çalıştım .

Müşterileri anlamak

İş fikrini ulaşmadan önce müşterileri anlamak tuhaf gelebilir . Cevabı ise basit . Müşterileriniz bir iş yapar , bu yüzden müşteri olmadan iş yapılamaz .

Bir iş fikrine ulaştıysanız fikri , size göre potansiyel müşterilerin nasıl bir şey isteyecekleri konusunda geliştirmeyi denemeyin yalnız onların gerçekten ne istediklerini keşfedin .

Bir çok işadamı akıllarına gelen bir fikir konusunda iş yapmaya başlar , çok geçmeden hedef pazarın bunu istemediğini fark etse de para ve süre harcar .

İstek

İstek insanın yaptığı işe ilgi duymasıdır . ilk 1 – 1,5 yıl işleri yoluna koyabilmek için günde onbeş onsekiz saat çalışmak gerekebilir . İlave saatler çalışmak için gerekli enerjiyi bulamıyorsanız iş fikriniz size yeterince etkileyici gelmemiş olabilir .

Rekabeti anlamak

Her işte rekabet vardır . Sinemayı düşünün , video kiralayan firmalar , televizyon ile doğrudan , bowling veya insanların boş vaktini değerlendiren diğer aktivitelerle dolaylı bir rekabet içindedir .

Bazı rakipler sizin ürünlerinizin benzerlerini daha düşük fiyata pazara sunabilirler . Aşırı fiyat rekabetinde işinizi geliştirmeye çalışmak mükemmel bir iş fikri olmayabilir .

Nakit akışı

İş dünyasındaki bir çok girişimcinin büyük iş fikirleri olsa da kendilerine gerekli sermayeyi anlayamadıkları için başarılı olamadıkları göz ardı edilmemeli . Kira , giderler gibi masrafları karşılayamadıkları için başarısız olan büyük fikirler görülmekte .

Sen

Kendini tanıyor , güçlü ,zayıf yönlerini biliyor musun ? Bunları bilmek hazır olmaktır . Yaptığın iş sana ilk günden itibaren maaş vermeyebilir . Buna ihtiyacın varsa yapacağın iş uygun olmayabilir .

kaynak:businessknowhow

2 Ocak 2012 Pazartesi

Şirketlere Personel Alımı İşiyle Büyüdük

99 yılında 2400 dolar para , bir çocuğu ve köpeğiyle Kanadadan Amerikaya gelen Leslie O’connor önce teknoloji konusunda iş yapan firmalara eleman bulan bir şirkette çalışmaya başladı .

2000 yılında search wizard isimli kendi insan kaynakları firmasını kurdu . 2003 yılında firmasının geliri 360.000 dolarken 2007 yılında oniki milyon dolar gelir elde etti .

Faaliyetini beş ülkede , yüzotuzbeş danışmanla sürdürüyor . Herhangi bir işyeri ise bulunmuyor .

Hızlı büyümesini şöyle anlatıyor ;

İşimde organik büyümeyi hedefledim . Önce bulduğum eleman başına ücret alarak başladım . Kazandığımın tamamını işime yatırdım . Daha sonra danışmanlarla çalışmaya başladım .

Beş ülkedeki çok sayıdaki danışmanımız sayesinde çalışanlara yakınız ve iyi bir hizmet sunuyoruz .

kaynak:womenentrepreneurs